Slik fjerner du Tar fra kl r.

Joe spurte: Hvordan fjerner jeg tj re fra kl r? Mens jeg krysset en jernbanebro, lente jeg meg over kanten og fikk tj re pa min slacks. Tj reen siver ut av sprekkene i skogen pa broen. Det var en varm dag.

Klistrete, toffe tj repinner til kl r som tyggegummi kl r til har. For a fjerne tj re, krever det smoring av det med en type olje for a slippe ut av stofffibrene. Folg disse retningslinjene for a fjerne tj re fra kl rne dine pa en sikker og effektiv mate.

Du vil trenge:

Isbiter Spoon eller kjedelig kniv Smoremidler (Velg en): WD-40 Lard Baconfett Vegetabilsk olje Flytende vegetabilsk glyserin Jordnottsmor Petroleumjell Goo Gone Goof Off Myk klut Klesvask Skalv ske Flytende losemiddel: Hvit petroleum Smoremiddel Vask Vaskbehandlingsbehandling Baking soda.

Fremgangsmate for a fjerne tar:

For store omrader med tj re er det best a skrape bort sa mye som mulig. Herd tj re med is og bruk deretter en skje eller kjedelig kniv for a skrape den bort. Rester igjen i stoffet vil trenge litt smoring som skal fjernes. Dette gjelder spesielt for gamle, torre tj reavsetninger. Legg en myk klut under flekken for a absorbere overflodig smoremiddel. Velg et smoremiddel fra listen ovenfor. Ta det pa det flekkete omradet med en myk klut. Du vil fukte flekken helt med smoremiddelet. Skrub omradet forsiktig med en klut eller blett med trykk for a smore smoremiddelet inn i flekken. La det settes inn en liten stund, og ta av flekken med en klut. Vri kluten til et friskt omrade ettersom tj re er overfort til den. Nar du har slatt av sa mye tj re som mulig, gni litt vaskemiddel eller oppvaskmiddel direkte inn i flekken, og vask deretter varen som vanlig. Bruk den hotteste vannet som er trygt for stoffet. Ikke tork kl rne for du er sikker pa at flekken er fjernet. Hvis den plasseres i torketrommelen, smelter tj ren og overfores til veggene pa torketrommelen. Dette vil da spre seg til andre kl r, noe som gjor et storre rot. Hvis en flekk gjenstar, kan du enten bruke et flytende losemiddel for a fjerne det eller natron. For a bruke et flytende losningsmiddel, svamp flekken med enten parafin eller lettere v ske. La flekkene skje i ca. 15 minutter, og pafor deretter en vaskeflaske forvaskbehandling. Vask varen som vanlig. Ikke legg varen i torketrommelen. I stedet la det lufttorke. Hvis det er resterende v skestoff pa stoffet, kan det v re brannfarlig i varmen til torketrommelen. Vask gjenstanden igjen som vanlig for a v re sikker pa at v sken er fjernet. For a bruke natron, blander natron med litt vann for a lage en pasta. Det bor v re om konsistensen av tannkrem, ikke rennende. Pafor limen over flekken. La pastaen sitte pa flekken i ca. 15 minutter, vask deretter varen som vanlig.

Ytterligere tips og rad.

Det finnes bug- og tj refjernere tilgjengelig i enhver bilavdeling. Disse vil fjerne tj re, men sorg for a teste et lite omrade forst for a sikre at det ikke er skade pa stoffet. Hvis tj re ikke kan fjernes, ma den rengjores faglig.

Rengjor det raskt, rengjor det rett ved Jeff Bredenberg ekstraordin re bruksomrader for vanlige ting ved Reader’s Digest Joey Greens Cleaning Magic av Joey Green Haley’s Cleaning Tips av Graham og Rosemary Haley.

Var denne veiledningen nyttig?

Leserinteraksjoner.

Relaterte innlegg.

Takk for ideen om oljen. Jeg hadde en dyne som fikk litt tj re pa den. Jeg brukte kokosnottolje med en Q-Tip, som kunne losne tj re. Da riper jeg av tj re med neglen min. Jeg fikk en spot remover losning og sette det pa stedet for a sikre at oljen ikke ville bli pa. Til slutt legger jeg litt vaskesape pa stoffet og skyller den. Og … voila … perfekt!

Stralende! Jeg brukte WD-40 og en myk tannborste for a massere oljen inn. T ren kom ganske mye for jeg satte skjorten i vasken. Takk folkens!

Hva om du ikke fant tj re pa de bla jeansene etter at du har vasket og torket jeansene?

De samme trinnene bor fungere for a fjerne gammel tj re. Du ma kanskje bare friske det med et smoremiddel (trinn to) noen fa ganger for a gjore det helt friskt. Lykke til!

Takk sa mye for dette tipset. Jeg har tj re pa baksiden av ullkortet mitt. Jeg brukte babyolje for a vaske stort sett alt ut, og vaskemaskinen gjorde resten. Woohooooo!

Kjerosen olje eller maling tynner fungerer ogsa effektivt.

Hva med en polyester / polyester blanding stoff som ble oppdaget etter at det hadde blitt vasket & amp; torket?

Det avhenger av hvor mye tj re det er. Hvis det er mye, start med trinn 1 og bruk en isbit for a herde den, og skrap den av. Hvis det bare er en liten tarrester, start med trinn 2 og myk det med et av smoremidlene. Dette vil ogsa bidra til a friske det. Hvis det ikke er noen rester, bare en flekk, start med trinn 9. Lykke til!

Jeg har akkurat tj re av 100% polyester shorts med is, WD-40 og oppvaskmiddel. Det var sa enkelt at jeg ikke kunne tro det. Takk skal du ha!

Hvordan far jeg tj re ut av min T-skjorte pa Guds gronne jord? Takk skal du ha. Bruker jeg noen av metodene ovenfor? Tusen takk. & Lt; 3.

Hva om du ikke er sikker pa at det er tj re? Men annet enn det, takk.

Takk for dette! Jeg vil prove det med en gang pa min hvite kjole. Det var en varm dag i Frankrike, og jeg fikk asfalt over hele min kjole takket v re min hund som jeg tok i fanget mitt.

Takk, gjorde over trinnene, men brukte Orange Mechanic Hand Cleaner ting, og min dyre skjorte er na skinnende rent!

Tusen takk! Helt ny capris og hjalp noen med a bytte dekk pa motorveien; brukte De-Solv-it, beste ting noensinne. Det forlot ikke en fettete ring eller noe.