Gitar fretboard cutting jig.

Jeg har laget en elektrisk gitar og vil snart legge inn en link til bilder av dette prosjektet, nar det er endelig ferdig.

Under denne prosessen slatt jeg opp en liten skj rejigg som skulle hjelpe meg med a kutte fret slots square, som viste seg a v re helt utilstrekkelig, noe som resulterte i feil kutt frets ut av kvadrat. Sa jeg bestemte meg for a utvikle en bedre jig, og det er det du ser pa her. Det er det rode, men det er ikke mobler og vil leve i verkstedet, sa jeg ikke virkelig bry deg om hvordan det ser ut sa lenge det gjor jobben.

Jeg haper at sitt arbeidskonsept er ganske selvforklarende. Ett av bildene viser den aktuelle saken som referanse. Det er et palisander-frettbrett med klemme inn for videre referanse. Antallet av disse klemmene kan se over toppen, men hensikten med dette er at baten vil bli holdt av tre klemmer til enhver tid, da den beveges forbi kuttesporet. De to klemmene i n rheten av kuttesporet er ganske n r for komfort, men jeg vil at stykket klemmes veldig sikkert hver side av kuttet og dette arrangementet vil gjore dette.

Materialer er 19mm lags med bracing og gjerder av ask, bok og litt gjenvunnet mahogny. Kryssfiner har statt rundt for en stund og har vridet litt; Dette er grunnen til over-the-top bracing pa baksiden. Jeg tror at kjedet kommer ut: Jeg vil klemme dette til arbeidsbenken med forsiktighet, men i praksis tror jeg ikke at det er et problem.

Na for noen flere gitarprosjekter. Jeg har tenkt a lage et tele-monster med humbucker pick ups og, forhapentligvis, foler at jeg begynner a henges pa dette, og sa en les Paul junior inspirert gitar for meg selv. Etter a ha kjopt mange spesialverktoy jeg ikke gir opp gitar na, faktisk begynner det a foles litt som Hotel California. Uansett bor denne jigen gjore det enklere a fa de viktigste fret-slotsene.

– Stanley sliter generelt.

195 innlegg i 3598 dager.

Integrer dette prosjektet.

stanley_clifton’s Prosjekter.

Alle prosjekter.

Prosjektetiketter / sokeord.

5 kommentarer hittil.

116883 innlegg i 3472 dager.

# 1 postet 05-03-2009 12:43.

Ser ut som en vinnende jig god jobb.

698 poster i 3277 dager.

# 2 postet 05-03-2009 01:22.

Ser frem til a se gitarene dine ogsa.

33 innlegg i 3725 dager.

# 3 postet 05-03-2009 01:43.

Min sonn spurte meg om a bygge ham en Tele med en gammel hals som han hadde. Hadde sa mye moro, bestemte jeg meg for a bygge en for meg. Problemet er at jeg ikke har en gammel nakke pa om. Ser ut som at jiggen din vil v re en stor hjelp til a kutte fretsporene.

Har du noen andre jigs for a kutte sporet for truss stavene?

195 innlegg i 3598 dager.

# 4 postet 05-03-2009 11:21.

Takket v re at du bruker boksestangen, ma stangens kanal ikke v re buet. Dette gjor at ruteren kan brukes til a kutte kanalen. Vennligst finn en lenke til mitt Flickr-sett som viser wip pa gitaren, som viser flyet halvveis gjennom denne jobben. Planen jeg har inneb rer at du slipper stangen inn fra toppen og deretter forsegler den inn med en egen fretboard; Som du vet, har Fender knekkene stengene satt inn fra baksiden, og gir den karakteristiske stripen & # 8211; min neste gitar vil bruke denne teknikken (se Melvyn Hiscocks bok).

Jeg skal lage en jig for a bore headstocks for den nye truss stangen; Som du vet, er Gibson-stavene omvendt, og jeg vil gjore dette monsteret pa et tidspunkt og & # 8211; hvis bare som jeg allerede har kjopt pick ups.

Beklager a si at lenken din ikke ser ut til a ha virket pa e-posten og ser ut til a ha blitt redigert av Lumberjocks-siden. Jeg haper at dette ikke er en ny policy som jeg har lagt ut linker til Flickr for, hvilke folk synes a ha hatt glede av.

Alt det beste med prosjektet.

Takket v re de to andre vennene som har komplimentert dette prosjektet.

– Stanley sliter generelt.

90 innlegg i 2969 dager.

# 5 postet 01-10-2010 06:01.

veldig kult! Vei inn i disse typer prosjekter, flott arbeid!

Si din mening.

LumberJocks Pulse.

siden du sist sjekket.

figur av en gammel Cossack.

cesarwheelertube sin profil.

Toy making.

Hva er en ma ha?

Off-topic innhold. Klikk for a se innlegget.

Skuffen trekker.

Damp boyd fiskenett.

Shop Projekter, hvordan «Nice» skal de v re?

Quiltet Maple Holdings Box med Spalted Maple Top.

boel15blake sin profil.

DISCLAIMER: Eventuelle innlegg pa LJ er postet av enkeltpersoner som opptrer i sin egen rett og reflekterer ikke nodvendigvis visningen av LJ. LJ vil ikke holdes ansvarlig for handlinger av noen bruker.